Contact ingineri - Alex: 0720542087;    George: 0722694064

Statie de verificare ITP în apropiere de Târgoviște

ITP camion
ITP Targoviste

În ce constă verificarea ITP?

Verificarea ITP este un proces detaliat și riguros, care implică inspectarea atentă a tuturor aspectelor de siguranță ale vehiculului dumneavoastră. Acest proces include verificarea tuturor sistemelor esențiale, cum ar fi sistemul de frânare, sistemul de iluminare și semnalizare, suspensia și direcția.

Un alt aspect important al verificării ITP este verificarea documentelor de înregistrare și de asigurare ale vehiculului pentru a ne asigura că totul este în ordine și că vehiculul este legal înmatriculat și asigurat.

Este important să înțelegeți că verificarea ITP este necesară pentru a vă asigura că vehiculul dumneavoastră este sigur și în conformitate cu reglementările și normele de siguranță rutieră. Odată ce verificarea este finalizată, veți primi un raport detaliat al tuturor aspectelor verificate și vom face recomandările necesare pentru orice probleme identificate.

În cazul în care sunt identificate probleme sau defecțiuni în timpul verificării, acestea trebuie remediate înainte de a putea obține certificatul de inspecție tehnică periodică. De asemenea, este important să menționăm că verificarea ITP trebuie efectuată la intervale regulate de timp, conform prevederilor legale în vigoare.

În concluzie, verificarea ITP este un proces important și necesar pentru a vă asigura că vehiculul dumneavoastră este sigur și în conformitate cu normele legale. Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta în procesul de verificare a vehiculului dumneavoastră și pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru a vă asigura că vehiculul dumneavoastră este într-o stare optimă de funcționare.

Verificare tahograf Dambovita

Autorizație RAR

La stația noastră ITP, suntem mândri să deținem autorizația RAR, care atestă calitatea serviciilor noastre și respectul față de standardele stricte de siguranță. Obținerea acestei autorizații implică un proces riguros de evaluare și inspecție a tuturor aspectelor stației, inclusiv a echipamentelor și a personalului.

Atunci când alegeți stația noastră ITP, puteți avea încredere că mașina dumneavoastră va fi verificată de specialiști calificați, iar toate aspectele de siguranță vor fi atent evaluate. De asemenea, prin deținerea autorizației RAR, putem garanta că mașina dumneavoastră este în conformitate cu toate reglementările de siguranță.

Mai mult decât atât, la stația noastră ITP suntem dedicați să oferim servicii de calitate superioară și să ne asigurăm că clienții noștri sunt pe deplin mulțumiți de experiența lor. Cu standuri noi și specializate de ultimă generație, suntem pregătiți să efectuăm verificări ITP precise și complete, pentru a vă ajuta să fiți siguri că mașina dumneavoastră este în condiții optime de funcționare.

Alegeți stația noastră ITP pentru servicii de calitate superioară și încredere garantată!

RAR Dambovita
ITP Targoviste
ITP autoutilitara

Statie ITP pentru toate tipurile de vehicule

La stația noastră de ITP putem verifica toate tipurile de vehicule, inclusiv:

 • Autoturisme
 • Camioane
 • Autovehicule cu tracțiune integrală (4×4)
 • Autoutilitare cu masa totală maxim autorizată până la 3,5 tone
 • Autovehicule cu masa totală maxim autorizată peste 3,5 tone
 • Remorci și rulote, fără sistem de frânare
 • Remorci, semiremorci și rulote, cu sistem de frânare, având masa maximă autorizată până la 3,5 tone
 • Remorci, semiremorci și rulote, cu sistem de frânare, având masa maximă autorizată peste 3,5 tone
 • Tractoare și utilaje agricole
 • Autovehicule în regim taxi
 • TIR-uri
 • Dube
Indiferent de tipul de vehicul, la noi veți găsi personal pregătit și dotările necesare pentru a efectua verificarea ITP în conformitate cu normele în vigoare. De asemenea, ne asigurăm că procesul de verificare este realizat cu profesionalism și că vehiculul dumneavoastră primește atenția și îngrijirea de care are nevoie pentru a fi în siguranță pe drumurile publice.

ITP rapid

Utilizăm cele mai moderne echipamente pentru verificarea ITP în apropiere de Targoviște

La inspecția tehnică periodică de la stația noastră ITP, utilizăm cele mai moderne echipamente și tehnologii pentru a asigura că vehiculul dumneavoastră este într-o stare tehnică bună și sigură pentru circulație. Standul de verificare este echipat cu sisteme avansate de măsurare și analiză, astfel încât să putem identifica cu precizie orice defecțiuni sau probleme tehnice.

În timpul verificării ITP, vom inspecta atent sistemul de frânare, sistemul de direcție și sistemul de iluminare și semnalizare. De asemenea, vom evalua emisiile de gaze pentru a ne asigura că vehiculul respectă standardele de mediu.

Pentru a asigura cea mai precisă evaluare a vehiculului dumneavoastră, utilizăm linia de verificare tehnică anuală, care poate detecta jocurile existente la sistemul de direcție și dereglările survenite la sistemul de iluminare. Astfel, puteți avea încredere că vehiculul dumneavoastră va fi verificat la cele mai înalte standarde de către tehnicienii noștri specializați.

La finalizarea verificării, veți primi un raport detaliat care conține toate aspectele verificate, precum și eventualele recomandări necesare pentru remedierea oricăror probleme identificate. Suntem dedicați să vă oferim cea mai bună experiență ITP, astfel încât să vă puteți bucura de o conducere sigură și fără probleme.

ITP masina
ITP Camion
ITP Targoviste

Verifică dacă ITP-ul tău este valid

Pentru a verifica dacă inspecția tehnică periodică a mașinii tale este valabilă, poți accesa platforma pusă la dispoziție de Registrul Auto Român (RAR) la adresa https://prog.rarom.ro/rarpol/. Este important de reținut că verificarea se poate face numai după cel puțin 24 de ore de la efectuarea ITP-ului în stația ITP.

Dacă verificarea indică faptul că ITP-ul tău nu este valabil, în ciuda faptului că a fost efectuat corect într-o stație autorizată de RAR, poți completa un formular de sesizare pe site-ul RAR, la adresa https://prog.rarom.ro/petitii/Default.asp?. Cu ajutorul acestui formular, poți cere o soluționare a problemei și actualizarea bazei de date cu informațiile corecte despre ITP-ul tău.

ITP Dambovita

Ce acte sunt necesare pentru verificarea ITP?

Pentru a efectua verificarea ITP, trebuie să prezentați următoarele documente:

 • Buletinul de identitate al proprietarului sau al conducătorului auto. Acest document este necesar pentru a identifica proprietarul sau conducătorul auto și pentru a asigura că acesta are dreptul de a conduce autovehiculul.
 • Certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Acest document este necesar pentru a identifica autovehiculul și pentru a verifica dacă acesta este înmatriculat corespunzător.
 • Cartea de identitate a autovehiculului. Acest document este necesar pentru a verifica informațiile tehnice ale autovehiculului, cum ar fi greutatea, dimensiunile și alte caracteristici ale acestuia.
 • Asigurarea RCA valabilă. Acest document este necesar pentru a verifica dacă autovehiculul este asigurat corespunzător și pentru a proteja împotriva riscurilor financiare în cazul unui accident de mașină.

Este important să aveți toate documentele necesare la momentul verificării ITP pentru a evita orice întârzieri sau probleme.

ITP acte auto
Inspectie tehnica

Cum să pregătiți mașina pentru verificarea ITP?

Pentru a asigura că mașina dumneavoastră va trece cu succes verificarea ITP, este important să o pregătiți corespunzător. Iată câteva sfaturi utile:

 • Curățați bine mașina înainte de a veni la stația noastră ITP. Astfel, veți putea observa mai ușor eventualele probleme sau deteriorări.
 • Verificați toate elementele esențiale ale mașinii înainte de a pleca la verificare, cum ar fi sistemul de frânare, iluminatul, parbrizul, ștergătoarele de parbriz, oglinzile retrovizoare, precum și starea caroseriei și a pneurilor.
 • Verificați presiunea pneurilor și umpleți rezervorul cu combustibil, deoarece atât presiunea pneurilor, cât și nivelul combustibilului sunt verificate în timpul inspecției.
 • Dacă aveți un sistem de alarmă, dezactivați-l pentru a evita activarea acestuia în timpul verificării.
 • Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare pentru a efectua verificarea ITP, cum ar fi buletinul de identitate al proprietarului sau al conducătorului auto, certificatul de înmatriculare al autovehiculului, cartea de identitate a autovehiculului și asigurarea RCA valabilă.
Pregătirea corespunzătoare a mașinii pentru verificarea ITP nu numai că poate ajuta la trecerea cu succes a inspecției, ci și la identificarea eventualelor probleme și la prevenirea unor accidente sau avarii costisitoare.

ITP Targoviste

Ce valabilitate are inspecția tehnică periodică?

Legislația privind Inspecția Tehnică Periodică a fost modificată la 1 ianuarie 2018. Astfel, s-au schimbat reglementările privind vehiculele noi, dar și regulile privind mașinile mai vechi de 12 ani.

Conform Legii nr. 260/2017, care a modificat Ordonanța de Urgență 81/2000, un vehicul nou va face prima Inspecție Tehnică Periodică la trei ani de la data înmatriculării în România, și nu de la data fabricației. Este o măsură luată în vederea accelerării procesului de reînnoire a parcului auto.

Până acum doi ani, și posesorii de mașini noi erau nevoiți să treacă pe la o stație omologată de Registrul Auto Român pentru a efectua ITP-ul la doi ani de la înmatriculare.

O veste proastă pentru cei care au mașini mai vechi de 12 ani. Aceștia sunt obligați să efectueze Inspecția Tehnică Periodică an de an. E o modificare care vizează aproximativ 60% din parcul auto al României.

Această măsură a fost luată în vederea verificării regulate a mașinilor care pot suferi defecțiuni tehnice majore din cauza uzurii și din cauza dezinteresului proprietarilor care aleg să nu investească sume mari pentru a avea o mașină care să funcționeze în condiții optime.

Sunt exceptate însă, de la această regulă, vehiculele istorice, certificate ca atare, care au mai mult de 30 de ani de la data fabricației.

ITP Dambovita
Statii ITP Targoviste
ITP camion

Cum să alegi o stație ITP de încredere

Atunci când vine vorba de a alege o stație ITP de încredere pentru verificarea mașinii tale, există câțiva factori cheie pe care ar trebui să-i iei în considerare. Acestea includ:

  • Experiența și reputația: O stație ITP cu o experiență îndelungată și o reputație solidă în comunitatea locală este adesea un semn bun că poți avea încredere în serviciile lor. Poți afla informații utile despre experiența și reputația unei stații ITP cercetând online sau discutând cu alți conducători auto din zona ta.
  • Calitatea serviciilor oferite: Este important să alegi o stație ITP care oferă servicii de înaltă calitate și care utilizează echipamente moderne și tehnologie avansată pentru a efectua verificarea mașinii tale.
  • Personalul: Personalul stației ITP ar trebui să fie bine pregătit, calificat și experimentat în efectuarea verificărilor ITP. Asigură-te că personalul are o atitudine pozitivă și este dispus să răspundă la orice întrebări ai putea avea în legătură cu verificarea mașinii tale.
  • Costul: Este important să alegi o stație ITP care oferă un preț echitabil pentru serviciile lor. În general, prețurile pentru verificarea ITP pot varia în funcție de locație și de serviciile incluse, așa că ar fi util să compari prețurile din mai multe surse înainte de a alege o stație ITP.

  Reține că, în mod normal, trebuie să alegi o stație ITP acreditată de Registrul Auto Român, pentru a te asigura că verificarea mașinii tale este efectuată în conformitate cu reglementările și standardele de siguranță relevante.

Inspecția Tehnică Periodică (ITP) expirată, atrage o amendă semnificativă, și reținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare. Acestea se pot recupera doar după ce se va face dovada ITP-ului valabil, obținut doar de la Registrul Auto Român.

Link-uri importante

 
 
icon8.com

Program de lucru

Luni

8:00 — 19:30

Marti

8:00 — 19:30

Miercuri

8:00 — 19:30

Joi

8:00 — 19:30

Vineri

8:00 — 19:30

Sambata

9:00 — 14:00

Duminica

închis

Notificare prin SMS la expirarea ITP-ului
Notificare prin SMS la expirarea ITP-ului
Notificare la expirarea ITP-ului